بررسی کلی تکنولوژی اولد oled در تلویزیون های ال جی

بررسی کلی تکنولوژی اولد oled در تلویزیون های ال جی
نوشته شده توسط : یاسان کالا تاریخ انتشار :2 /مرداد/ 1400

مشخصات کلی فناوری OLED و انواع تلویزیون های ال جی با فناوری OLED

 

در سال های اخیر تعداد تلویزیون های LCD و LED معمولی در بازار ها رو به افزایش بود تا اینکه در چند سال اخیر، خبر از تولید تلویزیون های با صفحه نمایش جدید رسید و سازندگان این تلویزیون ها ادعا می کردند که این تلویزیون ها خواهند توانست تا بهترین کیفیت ها و بافت های طبیعی را ارائه داده و در عین حال دارای ضخامت بسیار کمتری نسبت به بقیه تلویزیون ها هستند. برای شرح کامل این نوع تلویزیون ها ابتدا به بررسی کلی و ساختار این نوع تلویزیون ها خواهیم پرداخت سپس به فواید آن خواهیم رسید و حضور آن ها در تلویزیون های ال جی را بررسی می نماییم. 

 

فناوری OLED

 

تعریف علمی تکنولوژی OLED

 

به طور کلی اگر به صورت کاملا علمی تلویزیون های OLED را تعریف کنیم، این تلویزیون ها، تلویزیون هایی هستند که در صفحه نمایش آنها از دیود های ساطع کننده نور استفاده می شود. در واقع این صفحه نمایش ها، از لایه ای از ترکیبات آلی تولید شده اند که جریان الکتریسیته از میان آنها عبور خواهد کرد و به صورت حساسی فیلتر می شوند تا در نهایت رنگ هایی صاف و بدون آلاینده و نویز را به تولید برسانند. به عبارتی دیگر، در این صفحه نمایش ها کاتد ها و آند هایی وجود دارند که هنگام عبور الکتریسیته، بار های منفی و مثبت ایجاد می کنند تا در نهایت رنگ های با وضوح بالا شکل بگیرند. در نتیجه این عوامل، بهترین تصاویر با ترکیبی از چند میلیون رنگ به وجود خواهند آمد و تجربه ای شگفت انگیز را در اختیار کاربران قرار می دهند. 

تعریف OLED به زبان ساده و ویژگی های برتر آن


به طور ساده تر بخواهیم بگوییم، تعریف OLED این است که صفحه نمایش های OLED دارای پیکس هایی هستند که هر کدام از آنها می توانند به صورت جداگانه تولید نور های درخشان و رنگارنگ را انجام بدهند. اما دلیل برتری این روش در چیست؟ در صفحه نمایش های LED قدیمی تر، نور صفحه نمایش از یک پس زمینه گرفته می شد و بر روی همه نوع پیکسل ها پخش می شد در نتیجه هم میزان ضخامت صفحه نمایش بالا می رفت و هم اینکه جزئیات ریز و رنگ های با حالت طبیعی تری در آنها وجود نداشت. یکی از جالب ترین ویژگی هایی که تلویزیون های با صفحه نمایش OLED دارند، این است که پیکسل های آنها هنگام نمایش رنگ سیاه، به طور کامل خاموش می شوند و این حرکت هم باعث می شود برخلاف تلویزیون های قدیمی، رنگ مشکی حالت سرمه ای بسیار تیره به خود نگیرد و هم اینکه به دلیل خاموش شدن پیکسل ها، مصرف برق کمتری رخ دهد. همچنین در تلویزیون های با فناوری OLED به دلیل استفاده کمتر از لایه های ایجاد کننده صفحه نمایش، ضخامت بسیار کمتری در حد 5 میلی متر خواهند داشت. امروزه در جدیدترین تلویزیون های OLED ال جی، این ضخامت به 1 میلی متر در تلویزیون های موسوم به Wallpaper رسیده است که برترین تلویزیون ها نیز در این زمینه محسوب خواهند شد. 

 

تکنولوژی OLED در ال جی

 

فناوری OLED در تلویزیون های LG


ال جی یکی از پیشگامان تکنولوژی oled در تلویزیون های خود بوده و توانسته است تا این تکنولوژی را در طرح ها و مدل های خاص خود گسترش دهد و بهترین نوع از آنها را به تولید برساند. اکثر مدل تلویزیون های oled ال جی دارای پایه های یک پارچه در وسط هستند و از جدید ترین فناوری های روز دنیا بهره می برند. صفحه نمایش این تلویزیون ها دارای ضخامت کمتر از 5 میلی متر هستند حتی در بعضی از مدل های معروف به Wallpaper دارای ضخامت یک میلی متری هستند تا برتری خود را در این صنعت به اثبات برسانند. در زیر انواع مدل های این تلویزیون ها را با هم مقایسه خواهیم نمود. 

فناوری OLED


تلویزیون OLED ال جی مدل CX


یکی از بهترین مدل های ال جی با صفحه نمایش4K  OLED است که در سایز های 55 ، 65  و 77 اینچ تولید شده است و دارای فناوری نمایش دهنده رنگ سیاه بسیار تاریک می باشد. در این تلویزیون از پردازنده α9 Gen 3 AI Processor 4K استفاده شده است و خواهد توانست تا تصاویر را با هوش مصنوعی آنالیز کرده و کنتراست و سطح رنگی آنها را ارتقا دهد. فناوری صوتی آن نیز دارای هوش مصنوعی بوده و با خروجی 20 وات ووفر آن، دارای توان خروجی 40 وات می باشد. فناوری های هوشمندی همانند سیستم عامل WebOS و دستیار های صوتی آلکسا و گوگل اسیستنت و حتی AI ThinQ نیز در آن هنر نمایی خواهند کرد. فراموش نکنید که این تلویزیون دارای ضخامت 2.2 سانتی متری می باشد. 

تلویزیون OLED ال جی مدل CX
تلویزیون OLED ال جی مدل WX


محشر ترین تلویزیون OLED ال جی با فناوری های هوشمند چندگانه و صد البته کیفیت 8K، بدون شک تلویزیون WX است که فقط در سایز 65 اینچ به تولید رسده است. این تلویزیون دارای طراحی Wallpaper است که به معنای ضخامت زیر 1 سانتی متری آن می باشد. این تلویزیون فقط به صورت یک صفحه به دیوار نصب خواهد شد و بهترین کیفیت ها و لحظه های زندگیتان را به نمایش خواهد گذاشت. پردازنده آن از نوع α9 Gen 3 AI Processor 8K است که در کنار آن از هوش مصنوعی برای آنالیز کلیه فعل و انفعالات تصاویر و حتی صدا استفاده خواهد کرد. فناوری های هوشمند نظیر AI ThinQ به همراه گوگل اسیستنت و آلکسا در این تلویزیون وجود دارند و به وسیله ریموت هوشمند آن می تواند همه نوع تنظیمات را در آن کنترل کرد. یکی از ویزگی های برتر دیگر آن، وجود توان خروجی 60 وات است که 20 وات آن متعلق به ساب ووفر های قدرتمند آن می باشد. 

تلویزیون  OLED مدل WX


تلویزیون OLED ال جی مدل ZX


یکی دیگر از مدل های OLED ال جی با کیفیت 8K است که دارای طراحی فوق جذاب Sculpture بوده و علاوه بر زیبایی فوق العاده، ماندگاری بالا و سبک خاصی از طراحی را به رخ خواهد کشید. همانند دیگر تلویزیون های OLED دارای پردازنده α9 Gen 3 AI Processor 8K است و با فناوری های هوش مصنوعی به آنالیز صدا و تصویر خواهد پرداخت. فناوری AI ThinQ و دستیار های صوتی آلکسا و گوگل اسیستنت و ریموت کنترل هوشمند زمینه ای فوق العاده را برای سرگرمی بیشتر در میان خانواده ها ایجاد می نمایند. مهمترین اتفاق در این تلویزیون، وجود سیستم صوتی 80 وات است که 40 وات آن به صورت باور نکردنی به ساب ووفر ها اختصاص داده شده است. این تلویزیون 8K در دو سایز 77 و 88 اینچ به تولید رسیده است. 

تلویزیون OLED ال جی مدل ZX


تلویزیون OLED ال جی مدل BX


مدل بعدی تلویزیون با صفحه نمایش فوق العاده OLED در ال جی، مدل BX است که با کیفیت عالی 4K UHD تولید شده است و دارای طراحی جذاب Self-lighting OLED است. تلویزیون نامبرده دارای پردازنده α7 Gen 3 Processor 4K بوده و در کنار آن از هوش مصنوعی برای آنالیز قدرتمند استفاده کرده است. سیستم صوتی آن با توان خروجی 40 وات که 20 وات مخصوص ووفر هاست، توسعه داده شده است و در کنار فناوری هایی نظیر AI ThinQ و همچنین آلکسا و گوگل اسیستنت به شدت خواهند توانست تا سبکی خاص از سرگرمی را ایجاد نمایند. تلویزیون OLED BX نیز در سایز های 55 ، 65 و 77 اینچ تولید شده است. 

تلویزیون OLED ال جی مدل BX

 

تلویزیون OLED ال جی مدل G1


تلویزیون G1 یکی دیگر از تلویزیون های با فناوری OLED و کیفیت 4K بوده که دارای طراحی Self-lighting می باشد. این تلویزیون فوق العاده با استفاده از هوش مصنوعی و پردازنده α7 Gen 3 Processor 4K به آنالیز کلی تصاویر و صدای های ورودی خواهد پرداخت. همانند دیگر تلویزیون های OLED دارای فناوری هوشمند اتصال دهنده AI ThinQ می باشد و با آلکسا و گوگل اسیستنت که دستیار های صوتی هستند، سرگرمی های با سبک جدید را ایجاد می نماید. برخلاف دیگر تلویزیون های OLED در سیستم صوتی خود دارای ساب ووفر نیست که به صورت سرجمع دارای 60 وات توان خروجی می باشد. تلویزیون G1 در سه سایز 55، 65 و 77 اینچ به عرصه جهانی راه پیدا کرده است. 

 

تلویزیون OLED ال جی مدل G1


تلویزیون OLED ال جی مدل GX


تلویزیون بعدی ال جی، تلویزیون OLED GX است که دارای طراحی Self-lighting با گالری مود است و کیفیت 4K UHD را در خود گنجانده است. این تلویزیون با فناوری های هوش مصنوعی به همراه پردازنده α9 Gen 3 AI Processor 4K به پردازش انواع تصاویر و صداها خواهد پرداخت. همانند همه نوع تلویزیون های هوشمند ال جی، دارای AI ThinQ بوده و در کنار آن از دستیار های صوتی روز دنیا نیز برخوردار است. در سیستم صوتی آن ساب ووفر ها به همراه بلندگوهای عادی خواهند توانست تا توان خروجی 60 وات ایجاد کنند که 20 وات آن مربوط به ساب ووفر هاست. این تلویزیون در سایز های 55 ، 65  و 77 اینچ به صورت رسمی به تولید رسیده است. 

 

تلویزیون OLED ال جی مدل GX


 تلویزیون OLED ال جی مدل C1


یکی دیگر از مدل تلویزیون های OLED ال جی همان C1 است که از طرفداران زیادی برخوردار بوده و دارای قیمت بهتری می باشد. این تلویزیون از کیفیت 4K برخوردار بوده و با طراحی نوع Self-lighting OLED: آراسته شده است. یکی از قدرت های اصلی آن، برخورداری از هوش مصنوعی به همراه پردازنده α9 Gen 3 AI Processor 4K است تا بتواند به صورت بهتری هر نوع تصاویر و صدایی را پردازش کند. سیستم صوتی 2.2 کاناله آن می تواند 40 وات خروجی داشته باشد و همراه با فناوری های اتصال هوشمند AI ThinQ و دستیار های صوتی، محیطی کاملا سرگرم کننده را ایجاد نمایند. این تلویزیون دارای سایز های 55، 65، 77 و 83 اینچی بوده و به بازار ها را پیدا کرده است. نکته برجسته آن این است که دارای نرخ رفرش 120 هرتزی و پورت eARC  می باشد تا برای گیمر ها یم تلویزیون فوق العاده باشد.

 تلویزیون OLED ال جی مدل C1


تلویزیون 4K OLED ال جی مدل B1 و A1


 این دو تلویزیون از آخرین تلویزیون های OLED ال جی هستند که از طراحی Self Lighting OLED برخوردار هستند و با پردازنده آلفا 7 ارتقا داده شده اند. این دو تلویزیون خواهند توانست تا فناوری هایی نظیر، دستیار های صوتی آلکسا و گوگل را در اخیتار کاربران قرار دهند تا در کنار AI ThinQ و ریموت کنترل هوشمند، سرگرمی های خوبی را برای خود ایجاد نمانید. تلویزیون A1 دارای توان خروجی 20 و B1 دارای توان خروجی 40 وات می باشد و هیچ کدام از آنها ساب ووفر ندارند. این دو تلویزیون OLED در سایز های 55، 65 و 77 اینچ تولید شده اند اما تلویزیون A1 دارای سایز 48 نیز می باشد که تنها تلویزیون زیر 55 اینچ OLED در برند ال جی می باشد.

 تلویزیون OLED ال جی A1


نقاط ضعف و برتری های OLED در ال جی


فناوری OLED در تلویزیون های  ال جی خواهد توانست تا میزان وضوح و کنتراست را به دلیل استفاده مستقیم از تولید نور پیکسلی، بالا ببرد و بافت ها و رنگ های طبیعی تری تولید نماید. به دلیل استفاده نکردن از نور پس زمینه و لایه های مجزا، ضخامت صفحه ها به شدت کاهش پیدا کرده است تا حدی که در بعضی از تلویزیون های Wall paper ال جی به 1 میلی متر خواهد رسید. همچنین به دلیل خاموش شدن پیکسل ها در هنگام نمایش دادن رنگ مشکی، میزان مصرف به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. از بین رفتن و تخریب پیکسلی در تلویزیون های سری جدید oled ال جی به دلیل ارتقا قطعات و پیکسل ها به قدری کم است که در صورت روشن کردن 24 ساعته تلویزیون بدون وقفه نیز، تعداد پیکسل هایی که از بین می روند به تعداد انگشت های دست نخواهد رسید که این نیز امری طبیعی است. اما تنها مشکل اصلی این تلویزیون ها این است که به دلیل ایجاد نور تکی در پیکسل ها ، درخشندگی و نور در صفحه نمایش در مقایسه با دیگر مدل ها، پایین تر است که خوشبختانه با فناوری های HDR و دیگر ارتقا دهنده های سطح روشنایی جبران شده است. 

 

OLED در تلویزیون های ال جی

در نهایت


در مقاله بالا به تعریف فناوری و تکنولوژی OLED و همچنین نحوه فعالیت ان در تلویزیون های ال جی پرداختیم و تک به تک تلویزیون های OLED ال جی را مورد بررسی قرار دادیم تا مفهوم و کارکرد این تکنولوژی به صورت بهتری برای شما عزیزان تشریح داده شود. در نهایت از شما می خواهیم تا در مورد این نوشته، نظرات خود را برای ما ارسال نمایید. 

 


 
 

نظرات و نقد و بررسی کاربران

در حال حاظر نظری برای این مطلب ثبت نشده است

شما نیز خود را بیان کنید

نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
نظر: