مقایسه تلویزیون های OLED ال جی و QLED سامسونگ

مقایسه تلویزیون های OLED ال جی و QLED سامسونگ
نوشته شده توسط : یاسان کالا تاریخ انتشار :20 /آذر/ 1400

مقایسه بین تلویزیون های OLED ال جی و QLED سامسونگ 

ال جی و سامسونگ هر دو از بهترین برند های موجود در بازار هستند که تلویزیون های آن ها از فروش فوق العاده ای برخوردار هستند. برند ال جی و سامسونگ جز رقیب های همدیگر محسوب می شوند که در ایران دارای محبوبیت زیادی می باشند زیرا علاوه بر کیفیت خوبشان دارای قیمت مناسبی نیز می باشند که بیشتر افراد قادر به خرید محصولات آن ها می باشد.  همانطور که مشاهده می کنید، فناوری OLED مختص تلویزیون های ال جی می باشد و فناوری QLED متعلق به تلویزیون های سامسونگ است. هر دوی این فناوری ها دارای کیفیت متفاوت از هم و ویژگی های منحصر به فرد خود می باشند که در ادامه مقاله به توضیح آن ها خواهیم پرداخت تا بتوانید فرق بین این دو فناوری را به خوبی درک کنید و تفاوت و شباهت هایشان را به خوبی شناسایی کنید. 
•    نکات مثبت تلویزیون های OLED
ضخامت بسیار کم بدنه و ظریف و باریک
کنتراست بهتر و نمایش مشکی با عمق بیشتر 
فعال شدن هر پیکسل به صورت جداگانه
زمان پاسخ دهی سریع تر
•    نکات منفی تلویزیون های OLED
سایز های محدود: 55 ، 65 ، 75 و بالاتر
قیمت بالاتر به نسبت دیگر تلویزیون ها
درخشندگی کم
فناوری OLED در تلویزیون های ال جی
شاید هنگام خرید یک تلویزیون، بارها اسم تکنولوژی OLED را شنیده باشید. OLED تکنولوژی برند ال جی می باشد که در تلویزیون ها و حتی گوشی هایش مورد استفاده قرار می دهد. خیلی از افراد بر این باور هستند که تکنولوژی OLED همان LCD و LED است اما این طرز فکر کاملا اشتباه می باشد و OLED با این دو تکنولوژی خیلی متفاوت تر می باشد. شاید برایتان سوال باشد که OLED به چه معناست. این کلمه در واقع مخفف diode emitting-light organic می باشد که به معنای دیودی می باشد که به صورت جداگانه نور را انتشار می دهد. ال جی این فناوری را به گونه ای توضیح می دهد که دسته ای از LED ها به صورت مجموعه ای در کنار هم قرار می گیرند و خود آن ها بدون نیار به هیچ نور دیگری، صفحه نمایش را به وجود می آورند. حال برای پاسخ این سوال که ال جی برای ساخت یک تلویزیون به چند لامپ وجود دارد بگوییم که میلیون ها لامپ را مورد استفاده قرار می دهد. اگر به صورت جزئی تر و دقیق تر آن را بررسی کنیم ال جی برای یک تلویزیون HD FULL به 2.073.600 معادل دو میلیون و هفتاد و سه هزار وششصد لامپ LED نیاز دارد. همچنین برای یک تلویزیون 4k ،ال جی به لامپ های بیشتری به اندازه 8.294.400 لامپ نیاز خواهد داشت. ال جی این فناوری را به گونه ای طراحی کرده است که هر کدام از LED ها به صورت جداگانه برای خود نور تولید می کنند به عبارتی دیگر هر LED که در این تلویزیون ها مورد استفاده قرار می گیرند به صورت جداگانه و مستقل بدون آنکه به لامپ دیگری مرتبط باشد، کار می کنند. یعنی اینکه نورهای LED هنگام نمایش هر تصویر به صورت جداگانه رنگ های متفاوت تولید می کنند و حتی می توانند خاموش و روشن شوند. یکی از دلایل محبوبیت تلویزیون های OLED این می باشد که قادر هستند رنگ های مشکی را با عمق بیشتر یعنی مشکی ترین حال خود به نمایش بگذارند که سبب کنتراست بالای آن می شود. این اتفاق چگونه می افتد که فناوری OLED رنگ مشکی را با عمق بیشتری به نمایش می گذارد؟ همانطور که اشاره کردیم، لامپ ها به صورت مستقل از همدیگر نور تولید می کنند. هنگامی که یک تصویر با پیکسل های مشکی روی صفحه نمایش قرار می گیرد، لامپ های مرتبط با آن خاموش می شوند پس در نهایت رنگ مشکی با مشکی ترین حالت خود به نمایش در خواهد آمد. زاویه دید در تلویزیون های OLED گسترده می باشد و به این معنی می باشد که اگر از هر جهتی به آن نگاه کنید، تصاویر کیفیت خود را حفظ خواهند کرد. یکی دیگر ازویژگی های فناوری OLED زمان پاسخدهی آن است که بسیار سریع می باشد و حدود 1.0 میلی ثانیه است. زمان پاسخدهی به این معناست که هنگامی یک تصویر به تصویر دیگری تغییر می کند چقدر زمان لازم است تا بدون هیچ کندی به اجرا گذاشته شود. همین که در فناوری OLED نور پس زمینه وجود ندارد، پس سبب کاهش ضخامت تلویزیون ها خواهد شد و شکل آن ها خیلی ظریف و باریک تر از دیگر تلویزیون ها خواهد بود.


•    نقاط قوت نمایشگرهای QLED
نمایش رنگ های سفید با عمق بیشتر
روشنایی زیاد
در سایز های مختلف: 49 تا 88 اینچ
قیمت کمتر
•    نقاط ضعف نمایشگرهای QLED
دارای ضخامت بیشتر و ضخیم
زمان پاسخ دهی کند
ضعیف در نمایش رنگ های تیره
تلویزیون های QLED سامسونگ
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، فناوری QLED مختص تلویزیون های سامسونگ می باشد. QLED مخفف عبارت Diode Emitting Light dot-Quantum می باشد که می توانیم آن را با  dot-Quantum یعنی نقطه کوانتومی خلاصه کنیم. این فناوری QLED بسیار متفاوت از فناوری OLED می باشد. بیشتر افراد ان را با تلویزیون های کوانتوم دات می شناسند. شاید برایتان سوال باشد که فناوری  QLED چگونه کار می کند؟ در این فناوری نقطه های کوانتومی روی نور پس زمینه ی یک پنل ال ای دی  قرار داده می شود. در این فناوری QLED برعکس فناوری OLED به صورت مستقل نور خود را روشن نمی کنند بلکه به کمک نور پس زمینه LED روشن خواهند شد. نمی توان گفت که فناوری QLED یک فناوری  جدید سامسونگ می باشد بلکه می توان گفت یک تغییر اسم است زیرا سامسونگ تلویزیون های بالارده خود را ابتدا با عنوان UHD Super عرضه می کرد. اما پس از گذشت چند سال یعنی در سال 2017 آن را  به QLED تغییر و ارتقا داد. این لایه کوانتومی از کیفیت بسیار خوبی برخوردار می باشد و همچنین می تواند سبب افزایش کیفیت تصاویر شود. به گفته سامسونگ این لایه کوانتومی می تواند بیش از یک میلیارد رنگ تولید کند که در نتیجه تصاویر را با رنگ های شفاف و بسیار روشن به نمایش خواهد گذاشت. یکی از ویژگی های بسیار خوب این فناوری QLED این می باشد که نقطه های کوانتومی تا سالها سالم می مانند و بدون هیچ افت کیفیتی تصاویر را با نهایت شفافیت و روشنی به نمایش خواهد گذاشت و این می تواند دلیلی بر کیفیت خوب آن باشد. در تلویزیون های QLED به دلیل وجود نور پس زمینه رنگ های مشکی همچون خاکستری به نمایش در خواهند آمد به عبارتی دیگر این فناوری از کنتراست خوبی برخوردار نمی باشد. اما در مقابل تلویزیون های QLED در نمایش رنگ های روشن عالی عمل می کند و رنگ ها را با ظرافت بیشتری به نمایش خواهد گذاشت. زاویه دید در این تلویزیون های QLED گسترده نمی باشد و اگرر از اطراف به آنها نگاه کنید تا حدودی کیفیت خود را از دست خواهند داد. یکی دیگر از ویژگی تلویزیون های QLED می توانیمبه زمان پاسخدهی آن اشاره کنیم که بین 2 تا 8 میلی ثانیه می باشد و تا حدودی کند عمل خواهد کرد. این فناوری QLED به دلیل وجود نور پس زمینه دارای ضخامت بیشتری به نسبت تلویزیون های OLED می باشد. 


تفاوت تلویزیون های QLED و OLED
یکی از مهم ترین تفاوت های این دو فناوری QLED و OLED کنتراست آن ها می باشد. فناوری OLEDبه دلیل اینکه لامپ هایش مستقل از همدیگر هستند، پس هنگام نمایش رنگ های مشکی، لامپ مرتبط با ان غیر فعال می شوند تا رنگ مشکی با عمق بیشتری به نمایش در آید به عبارت دیگر یعنی کنتراست OLED بیشتر از QLED می باشد اما تلویزیون QLED در اجرای رنگ های روشن و رنگی بسیار عالی تر ازOLED عمل خواهد کرد. یکی دیگر از تفاوت های QLED وOLED ضخامت کم تلویزیون های OLED می باشد که تلویزیون های OLED فوق العاده ظریف و باریک می باشند و به این دلیلی است که OLED دارای نور پس زمینه LED نمی باشد. سرعت پاسخدهی در تلویزیون OLED سریع تر می باشد و صحنه های سریع بدون هیچ تاری اجرا خواهند شد. زاویه دید در تلویزیون های OLED گسترده تر می باشد و می  توانید در هرنقطه ای از خانه شاهد تصاویر با کیفیت حفظ شده باشید.


کیفیت کدام یک بهتر می باشد؟
اگر تا اکنون متوجه این نشده اید که کیفیت کدام یک بهتر می باشد، باید بگوییم که کیفیت OLED بهتر می باشد. هر دو آن ها خواهان زیادی دارند اما بی شک با توجه به دلایلی که در بالا توضیح داده شد کیفیت OLED بیشتر می باشد. تلویزیون های QLED به دلیل قیمت کمتر و همچنین سایز های مختلفی که دارد انتخاب بیشتر افراد می باشد اما اگر خواهان سایز های بزرگ تر با قیمت بیشتر هستید تلویزیون های OLED انتخاب بهتری می باشند. یکی دیگر از دلایلی که اثبات می کند کیفیت تلویزیون های OLED بیشتر است، این می باشد که بیشتر برند ها همچون سونی، پاناسونیک و ال جی در تلویزیون هایشان از این کیفیت  OLEDاستفاده می کنند. قابل ذکر می باشد که در نهایت خرید هر کدام از تلویزیون های ال جی یا سامسونگ به بودجه شما بستگی دارد.
 

نظرات و نقد و بررسی کاربران

در حال حاظر نظری برای این مطلب ثبت نشده است

شما نیز خود را بیان کنید

نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
نظر: